قانون شرط معدل حذف شد + دلایل حذف قانون شرط معدل
چرا قانون شرط معدل از کنکور حذف شد؟
چرا قانون شرط معدل از کنکور حذف شد؟,دیپلم,علت,دلیل,ماجرا
چرا قانون شرط معدل از کنکور حذف شد؟
سایت خبری تفریحی به روز نیوز : حتما برای همه جای سوال است که چرا قانون شرط معدل از کنکور حذف شد؟حکم حذف شرط معدل دیپلم از کنکور دیروز توسط دیوان عدالت اداری اعلام شد و به سازمان سنجش ابلاغ شد.
قانون شرط معدل حذف شد,دلایل حذف شدن قانون شرط معدل,چرا قانون شرط معدل حذف شد؟,دلایل حذف قانون شرط معدل,دیگر شرط معدلی وجود ندارد,شرط معلم,قانون شرط معلم,تصویب قانون حذف شرط معدل,اعتراض مردم نسبت به قانون شرط معدل
,شرط معدل برای کارشناسی ارشد,شرط معدل برای کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد,شرط معدل برای کارشناسی ارشد پیام نور,شرط معدل برای کارشناسی ارشد بدون کنکور,شرط معدل برای کارشناسی ارشد بدون کنکور دانشگاه آزاد,شرط معدل برای کارشناسی ارشد فراگیر پیام نور,شرط معدل برای کارشناسی ارشد فراگیر,شرط معدل برای کارشناسی ارشد وزارت بهداشت,شرط معدل برای کارشناسی ارشد 93,شرط معدل برای کارشناسی ارشد سراسری,شرط معدل در استخدام,شرط معدل در استخدام اموزش و پرورش,شرط معدل در استخدام بانک,شرط معدل در استخدام سپاه,شرط معدل در استخدام بانکها,شرط معدل در استخدام شهرداری,شرط معدل در استخدامی ها,شرط معدل در استخدام وزارت دفاع,شرط معدل در استخدام هیات علمی,شرط معدل در استخدام شركت نفت,شرط معدل در کنکور,شرط معدل در کنکور سراسری,شرط معدل در کنکور 93,شرط معدل در کنکور دکتری,شرط معدل در کنکور ارشد,شرط معدل در کنکور کارشناسی ارشد,شرط معدل در کنکور سراسری 92,شرط معدل در کنکور سراسری 93,شرط معدل در کنکور 92,شرط معدل در کنکور 91,شرط معدل برای رشته پزشکی,شرط معدل برای رشته پزشکی دانشگاه ازاد,شرط معدل برای رشته های پزشکی,شرط معدل رشته پزشکی,شرط معدل برای قبولی در رشته پزشکی,شرط معدل کنکور برای رشته پزشکی,شرط معدل برای ورود به رشته پزشکی,شرط معدل در رشته پزشکی,شرط معدل برای استخدام,شرط معدل برای استخدام سپاه,شرط معدل برای استخدام بانک,شرط معدل برای استخدام در سپاه,شرط معدل برای استخدام نیروی انتظامی,شرط معدل برای استخدام هیئت علمی,شرط معدل برای استخدام در شرکت نفت,شرط معدل برای استخدام شرکت نفت,شرط معدل برای استخدام در بانک,شرط معدل برای استخدام در آموزش و پرورش,شرط معدل,شرط معدل برای جذب هیات علمی,شرط معدل دانشگاه علمی کاربردی,شرط معدل در کنکور 94,شرط معدل برای آزمون دکتری,شرط معدل برای جذب هیات علمی دانشگاه ازاد,شرط معدل جذب هیات علمی,شرط معدل برای استخدام هیات علمی,شرط معدل استخدام هیات علمی,شرط معدل برای جذب هیئت علمی دانشگاه ازاد,شرط معدل در جذب هیات علمی,شرط معدل جذب هیئت علمی,شرط معدل در جذب هیئت علمی,شرط معدل دانشگاه علمي كاربردي,شرط معدل در دانشگاه علمی کاربردی,شرط معدل دانشگاه علمی و کاربردی,شرط معدل برای دانشگاه علمی کاربردی,شرط معدل برای ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی,شرط معدل برای قبولی در دانشگاه علمی کاربردی,دانشگاه علمی کاربردی با شرط معدل,ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی شرط معدل,شرط معدل برای کنکور 94,شرط معدل برای آزمون دکتری دانشگاه آزاد,شرط معدل ازمون دکترا,شرط معدل برای دکتری بدون آزمون,شرط معدل برای ازمون دکترا,شرط معدل آزمون دکتری,شرط معدل برای شرکت در آزمون دکتری,شرط معدل برای ثبت نام در آزمون دکتری
دیوان عدالت اداری با صدور حکمی قانون اعمال ۲۵ درصدی معدل دیپلم در نتیجه کنکور را حذف کرد.
اما دلیل حذف قانون شرط معدل در کنکور جالب است و به ماجرای شکایت یک دانش آموز به این حکم در دیوان عدالی اداری بر می گردد تا حکمی که دو سال اجرا شد و سرنوشت خیلی را ها را عوض کرد به همین راحتی لغو شود.
هرچند هدف ما وارد شدن در محتوای این حکم نیست و اصولا در این مقام نیستیم که درباره منطقی یا غیرمنطقی بودن و لحاظ کردن نمرات سوابق تحصیلی در نمره نهایی کنکور قضاوت کنیم و این کار برعهده کارشناسان آموزشی است، ولی هدف اصلی چیز دیگری است.
این حکم در پی شکایت یک دخترخانم از وجود این ضابطه به دیوان عدالت اداری رخ داده است. دیوان عدالت اداری یکی از مهمترین نهادهای قضائی است که براساس اصل ١٧٣ قانون اساسی و به منظور رسیدگی به شکایات، تظلمات و اعتراضات مردم نسبت به ماموران یا واحدها یا آییننامههای دولتی و احقاق حقوق آنها و زیر نظر رئیس قوه قضائیه تشکیل شده است.
واقعیت این است وقتی که قانون نوشته میشود، دستگاههای اجرایی برای انجام آن قانون، آییننامههایی را مینویسند و به صورت روزمره نیز بخشنامههایی را صادر میکنند. با توجه به روح حاکم بر نظام اداری ایران که خود را مافوق مردم و جامعه میبیند، این بخشنامهها در بسیاری از موارد مخالف قانون است. هرچند ممکن است که واجد منطق خاص خود باشند، در نهایت باید منطبق بر قانون نیز باشند.
ولی مشکل اصلی ما در نظام اداری و حتی میان مردم این است که یا توجه دقیق به رابطه قانون و آییننامه نداریم و نمیدانیم که اینها خلاف قانون است و باید لغو شود یا اگر هم توجه داریم کوششی برای لغو آنها نمیکنیم، زیرا این کوشش نیازمند قدری وقت گذاشتن است.
یکی از بهترین شیوههای لغو اینگونه مقررات یا موثرترین شیوه برای لغو آنها، مراجعه به دیوان عدالت اداری و ارایه دادخواستی درباره ایراد و اشکال ضابطه موردنظر است. اگرچه همه ما بهعنوان شهروندان ایرانی دارای حق و حقوقی هستیم که انتظار داریم دستگاههای دولتی آنها را رعایت کنند، ولی متقابلا دارای تکلیفی هم هستیم که نقش شهروندی را به نحو شایسته انجام دهیم.
یکی از مصادیق این تکلیف شهروندی، پیگیری حقوقی برای مطالبات قانونی از طریق مراجع صلاحیتدار است. وقتی که ما نسبت به این مقررات اعتراض نکنیم، تدوینکنندگان آن نیز بیتوجهتر به حقوق مردم میشوند. اشتباه نشود، اینها بدان معنا نیست که صادرکنندگان بخشنامهها لزوما به صورت عمدی مواردی خلاف با قانون را مینویسند، چهبسا آنها نظر خیر داشتهاند،
همچنان که در همین موردِ تاثیر معدل دیپلم نیز همین نظر را داشتهاند و بعید است که منافعی در صدور آن داشته باشند، ولی هنگامی که کسی درباره اینگونه تصمیمات معترض نباشد، مقامات دولتی نیز به مرور خود را بینیاز از توجه به قانون دانسته و بخشنامههای خود را مستقل از قانون به نگارش و اجرا درمیآورند.
در جوامع توسعهیافته و شهروندمدار مردم نسبت به اینگونه واکنشها خیلی حساس هستند و در نخستین فرصت از طریق قانون از حقوق خود دفاع میکنند و اجازه نمیدهند که مقامات اجرایی مقرراتی بر خلاف قانون را به تصویب برسانند.
اگر امکان قانونی وجود داشت که این دخترخانم بهعنوان یک شهروند نمونه انتخاب شود و حتی به پاس این اقدام مهم خود از سوی دانشکده حقوق بهعنوان دانشجو پذیرفته شود، خیلی جالب میشد. یکی از دلایل وی در ارایه شکایت به دیوان عدالت اداری به نسبت اساسی است و این ضابطه را بر عدالت آموزشی استوار نمیداند. آنجا که میگوید:
اجرایی کردن تاثیر سوابق تحصیلی تا زمانی که دولت و آموزش و پرورش زیرساختهای لازم را ایجاد نکرده و امتحانات نهایی به صورت استاندارد در هر سه سال برگزار نمیشود و همچنان در امتحانات نهایی تقلب بهطور گسترده صورت میپذیرد و هنوز داوطلبان اشکالات عمدهای را به نحوه تصحیح و نحوه اداره حوزه امتحانات نهایی وارد میکنند؛ ظلمی بس بزرگ در حق دانشآموزان است؛ کما اینکه امکان جبران سوابق تحصیلی هم به هیچوجه پیشبینی نشده است.
این نکات مهمی است که بهطور قطع تصویبکنندگان آن ضابطه باید آن را در نظر میگرفتند و همیشه راه ارتقای آموزشی را برای همه علاقهمندان باز بگذارند. کسان زیادی بودهاند که سالها پس از
دیپلم تصمیم به ادامه تحصیل گرفتهاند و
نمرات دیپلم و دوره سهساله آنان هیچ ربطی به وضعیت
جدیدشان برای ادامه تحصیل ندارد؛ چه آن نمرات خوب باشد و چه بد. امیدواریم همه ما در پیگیری اینگونه امور و انجام تکالیف شهروندی مثل نمونه فوق عمل کنیم و با مشارکت خود جامعه را بسازیم.
منبع: روزنامه شهروند